Arkiv fram till 2019


1 december 18:00 Scandic Winn

L.S.D.

LSD:s mening är att det finns något gott i all musik. Därför sättes tänderna i hitsen från Vikingarna, Sten & Stanley, Lasse Stefanz och resten av de stora dansbanden. Leende guldbruna ögon, De sista ljuva åren och Börja om från början låter som de aldrig har gjort tidigare.
LSD gick in i studion med den inställningen och resultatet blev cd:n Hawaii som kom hösten 2018. Så här skrev OrkesterJournalen: De tre mästermusikerna har med stor spelglädje och glimten i ögat tagit sig an en svensk låtskatt från dansbandens katalog… Det är groovigt och svängigt med ett saxspel som minner om Sonny Rollins på bästa humör.

Kom och möt ett LSD på brinnande spelhumör!
Fredrik Lindborg tenor- och barytonsaxofon, basklarinett, Martin Sjöstedt bas, Daniel Fredriksson trummor

 

17 november 18:00 Scandic Winn

ALEXANDER LÖVMARK &
THE PERFECT STORM BAND

 

    29 september 18:00 Scandic Winn ÖRJAN HULTÉN ORION Örjan Hultén Orion firar 10-årsjubileum, och vi får höra fyra musiker av högsta klass i komplext och livligt samspel. Kvartetten släppte tidigare i år fjärde skivan som blev lovordad i svensk och utländsk press. Den heter Minusgrader efter Tomas Tranströmers dikt. I höst kommer Orion även att turnera i England och USA, och den femte skivan är redan på gång.

Pressröster om Minusgrader:
”This is powerful positive uplifting music of the highest order – Chris Baber, jazzviews.net (UK)”
”Minusgrader is ’straight ahead’ in the best possible way – rich in vitality and fervour, presented with precise musicality” – Adrian Pallant, London Jazz News

Örjan Hultén sopran- och tenorsaxofon, Torbjörn Gulz piano, Anders Langörgen bas (vik för Filip Augustson), Peter Danemo trummor Söndag 8 september 18:00 Arenan VIVIAN BUCZEK
med
BOHUSLÄN BIG BAND

A Woman’s Voice A Woman’s Voice tar avstamp i musik och förebilder som hand-lar om allt från att vara mamma, dotter, partner, hur det är att härstamma från ett annat land och hur det har format sångerskan Vivian till den kvinna och musiker hon är idag.
  Här ges guldkorn som hyllar några av Vivians stora kvinnliga förebilder, jazzikoner som gjort avtryck i historien så som Ella Fitzgerald, Nina Simone, Abbey Lincoln, Carmen McRea, Shirley Horn och Monica Zetterlund. Allt varvat med egna kompositioner i starka, romantiska, fantasifulla och gripande arrangemang av Martin Sjöstedt.

VÅREN 2019Söndag 14 april 18:00 Scandic Winn

FRANK VIGNOLA and His Swedish Friends

För första gången kan vi till Karlstad välkomna den populäre och svängige amerikanske gitarristen Frank Vignola i sällskap med sin instrumentkollega Erik Söderlind och därtill rikets förnämsta swingkomp. Frank är ett av de verkligt stora namnen bland amerikanska jazzgitarrister. Han är fylld av spelglädje och entusiasm över att få bjuda oss på allt från Django Reinhardts klassiska gitarrjazz till dagens svängiga stilar och då oftast i swingens tecken.

Frank är “one of the brightest stars of the guitar”, som New York Times uttryckte det. Frank Vignola gitarr Erik Söderlind gitarr Hans Backenroth bas Joakim Ekberg trummor

Söndag 24 mars 18:00 Scandic Winn

KARL OLANDERSSON QUARTET

Karl Olandersson, en av Sveriges främsta jazztrumpetare, har inspirerats av jazzhistoriens alla trumpetgiganter från Armstrong till Marsalis. Han har ändå hittat ett personligt sätt att uttrycka sig på som präglas av spontanitet, briljant teknik, distinkt rytmik och harmonik, stor dynamisk och registermässig spännvidd och ett uttrycksfullt sound.

Konserten kommer att till stor del innehålla musik från kvartettens senaste skiva Simple As That som släpptes i oktober 2017 med kompositioner av Olandersson och tolkningar av låtar från the American Songbook.

Karl Olandersson trumpet och sång Magnus Hjorth piano Martin Sjöstedt kontrabas Daniel Fredriksson trummor


Söndag 10 mars kl 18:00 – Scandic Winn

BAG LADIES

Bebop! Groove! Bag!

Ett band bildat av de två saxofonisterna Catharina Wiborgh och Gunnel Samuelsson som träffades första gången i Skurup på 1980 talet.

En grupp med mycket eget material. Lyriskt och expressivt. Influenser från beboptraditionen och framåt. Mestadels instrumentalt men det bjuds även på vokala inslag då Ann Blom sjunger. Det är Bebop! Groove! Bag!

Catharina Wiborgh altsax Gunnel Samuelsson tenorsaxofon/flöjt Ann Blom piano/sång Patrik Boman kontrabas Henrik Wartel trummor


Söndag 24 februari kl 18:00 – Scandic Winn

LINA NYBERG BAND

På albumet Aerials (2016) försåg Lina Nyberg Band standardlåtar som Bye bye Blackbird, Fly me to the moon och Skylark med nya fascinerande kostymer. Albumet Terrestrial kom 2017, nominerades till både Grammis och Manifestpriset och tilldelades 2018 priset Gyllene Skivan av tidningen OrkesterJournalen för årets jazzutgivning. Vi har spelat ihop i tio år och har en stor gemensam repertoar att välja ur. Jag älskar the American Songbook, så det blir en del gamla örhängen blandat med musik av mej. Jag tänker att konserten är en resa från vår första skiva ”The Show” till den senaste ”Terrestrial” men även en del musik från tidigare ändå. Missa inte en av våra mest uttrycksfulla jazzvokalister! Lina Nyberg sång David Stackenäs gitarr Cecilia Persson piano Josef Kallerdahl bas Peter Danemo trummor

Söndag 3 februari kl 18:00 – Arenan

STOCKHOLM SWING ALL STARS

In The Spirit of Basie and Ellington

 När Stockholm Swing All Stars startade 2002 var tanken att formera ett band med Stockholms främsta jazz- och swingmusikanter. Idag ses medlemmarna som de bästa i Sverige på sina områden. Med välskrivna arrangemang, främst av Klas Lindquist och Fredrik Lindborg, kan bandet låta mjukt som en liten grupp för att sekunder senare explodera i ett storbandsfortissimo. Det här är gänget som säljer ut konserthus i både Stockholm och Göteborg – en swingfest utöver det vanliga är att vänta!

Karl Olandersson trumpet och sång Klas Lindquist träblås Fredrik Lindborg träblås Dicken Hedrenius trombon Daniel Tilling piano Göran Lind kontrabas


 Hösten 2018

Söndag 25 november kl 18:00 – Scandic Winn

CLAES JANSON KVARTETT med NILS JANSON

Tyvärr måste vi meddela att tidigare annonserade Nisse Sandström inte kan delta på grund av sjukdom.

Men Claes har med sig en fullgod ersättare i trumpetaren Nils Janson, känd från bland annat Stockholm Jazz Orchestra.

Förutom den eminente trumpetaren Nils Janson har Claes med sig ett komp som står i en klass för sig – listan nedan talar för sig själv!

Det bjuds på låtar från den amerikanska sångboken, den svenska visskatten och, naturligtvis, en hel del blues. En och annan låt från Claes’ nya skiva Ett ord till mina polare lär det också bli,

Claes Janson sång Nils Janson trumpet Mikael Skoglund piano Hans Backenroth bas Joakim Ekberg trummor


Söndag 11 november kl 18:00 – Scandic Winn

SISTERS OF JAZZ

“It’s All About the Ladies” är en hyllning till jazzens gömda och glömda kvinnliga instrumentalister, kompositörer och textförfattare. Dessa har kanske inte riktigt fått det rampljus de förtjänat under sin levnadstid; Mary Lou Williams, Kay Swift, Nancy Hamilton, Dorothy Fields, Marian McPartland, Peggy Lee, Ann Ronell …

Många av dem är viktiga stilbildare inom jazzen och som i sin tur banat väg för andra samt varit mentorer för flera av de jazzikoner vi anser vara jazzens förebilder idag, som Miles Davis och Dizzy Gillespie.

Anna Pauline Andersson sång Pernille Bévort tenorsax Lis Wessberg trombon Catrine Ullerup Frölund piano Ida Hvid bas Maria Dahlin trummor


Söndag 28 oktober kl 18:00 – Scandic Winn

KARIN HAMMAR FAB 4

Karin Hammar Fab 4 har funnits sedan 2014 och i februari 2016 släpptes gruppens första album Imprints, vilket har hyllats av en förtjust jazzkritikerkår över landet.

Karin Hammar använder sig i denna konstellation av gitarr som harmonisk generator, vilket öppnar upp gruppklangen och bjuder in till såväl blues som bossa nova, men hälarna står fortfarande rotade i den melodiösa jazzen.

I oktober i år släpper Karin Hammar Fab 4 albumet Circles fyllt med Karins egna musik, så när som på en låt av Nina Simone.

Karin Hammar trombon Andreas Hourdakis gitarr Niklas Fernqvist bas Fredrik Rundqvist trummor


Söndag 23 september kl 18:00 – Arenan

BOHUSLÄN BIG BAND plays

BLUE NOTE

 När Stockholm Swing All Stars startade 2002 var tanken att formera ett band med Stockholms främsta jazz- och swingmusikanter. Idag ses medlemmarna som de bästa i Sverige på sina områden. Med välskrivna arrangemang, främst av Klas Lindquist och Fredrik Lindborg, kan bandet låta mjukt som en liten grupp för att sekunder senare explodera i ett storbandsfortissimo. Det här är gänget som säljer ut konserthus i både Stockholm och Göteborg – en swingfest utöver det vanliga är att vänta!

Karl Olandersson trumpet och sång Klas Lindquist träblås Fredrik Lindborg träblås Dicken Hedrenius trombon Daniel Tilling piano Göran Lind kontrabas Mattias Puttonen trummor

Söndag 2 september mars kl 18:00 – Scandic Winn

 AMANDA GINSBURG KVARTETT

2017 var ett händelserikt år för Amanda Ginsburg. Skivbolaget Ladybird fick upp ögonen för henne och en första singel släpptes. Efter att ha blivit nominerad till Sveriges Radio P2:s Jazzkatt i kategorin “Årets Nykomling” kom hon i höstas ut med ännu en singel.

I år mottog Amanda Olle Adolphsons stipendium med motiveringen “inte sedan Monica Zetterlund har jazz på svenska låtit så chosefri och självklar som när Amanda sjunger.”

Hennes album “Jag har funderat på en sak” beskrevs av Johannes Cornell i Dagens Nyheter med orden “det är musik som vinner mycket på just språket, men tilltalet är också musikaliskt okonstlat och direkt […] Ginsburg har sin egen timbre och en närhet till sin musik och sina texter som känns distinkt personlig”.

Amanda Ginsburg sång Filip Ekestubbe piano Ludvig Eriksson bas Ludwig Gustavsson trummor


Våren 2018


Säsongsfinal!

Söndag 22 april kl 18:00 – Scandic Winn

 ANNIKA THÖRNQUIST

Annika Thörnquist från Karlstad fick internationellt genombrott med popgruppen Da Buzz. Jazzen har dock alltid legat henne varmt om hjärtat och hon har under de senaste åren arbetat fram ett jazzalbum tillsammans med värmlandsbrodern och pianisten Daniel Karlsson.

Annika Thörnquist sång, Daniel Karlsson piano, Martin Höper bas, Fredrik Rundqvist trummor


 Söndag 15 april kl 18:00 – Arenan

 HAMMARÖ STORBAND

med

CHRISTINA GUSTAFSSON

Sångerskan, kompositören, arrangören, producenten och pedagogen Christina Gustafsson gästar Hammarö Storband. Med sig har hon en näve fräcka, nyskrivna arr av bland andra Magnus Lindgren.

Christina Gustafsson sång, Hammarö Storband under ledning av P-A Carlsson

Hammarö Storband årgång 2016


Söndag 25 mars kl 18:00 – Scandic Winn

MAGNUS LINDGREN KVINTETT

STOCKHOLM UNDERGROUND

 

År 1969 släpper jazzlegendaren Herbie Mann albumet ”Memphis Underground”, som Rolling Stone Magazine senare listar som ett av de hundra bästa jazzalbumen genom tiderna.

I detta Nils Landgren-producerade projekt lever Manns souljazz vidare med en touch av svensk coolhet. Skivan ”Stockholm Underground” släpptes i september och var Magnus Lindgrens femte album.

Magnus är utöver en brilliant saxofonist även en av de bästa jazzflöjtisterna i Europa och detta blir första gången han delar med sig av sin konst i sin renaste form genom att enbart spela flöjt. Magnus har med sig värmlänningarna Daniel Karlsson och Henrik Janson, samt funkmästarna Per Lindvall och Lars ”Larry” Danielsson, som vi kunde höra med Jojje Wadenius i höstas.

Magnus Lindgren flöjt Henrik Janson gitarr Daniel Karlsson Fender Rhodes Lars “Larry” Danielsson bas Per Lindvall trummor

Mer om Magnus Lindgren och om ”Stockholm Underground”


Söndag 18 februari kl 18:00 – Scandic Winn

CLAES CRONA TRIO med FILIP JERS & EMIL ERNEBRO EN HYLLNING TILL TOOTS THIELEMANS

Toots Thielemans var enligt Quincy Jones ”världens främsta jazzmusiker, alla kategorier”. Toots lämnade oss i augusti 2016 och nu vill Filip Jers, som själv har kallats “The Swedish Harmonica sensation”, hylla munspelsvirtuosen.

Claes Crona spelade med Toots redan på 1970-talet och under 2000-talet har han lyckats få belgaren att ansluta till sin trio i Sverige vid inte mindre än sex olika tillfällen.

Konserten kommer att bestå av musik som Toots spelade under Sverigebesöken.

Filip Jers munspel, Emil Ernebro gitarr, Claes Crona piano, Hans Andersson bas, Johan Löfcrantz Ramsay trummor

Bekanta dig med Filip Jers och Emil Ernebro


 Söndag 28 januari kl 18:00 – Scandic Winn

BERNT ROSENGREN QUARTET

Bernt Rosengren räknas som en av de största inom svensk jazz någonsin. Han debuterade tidigt – redan som 17–åring spelade han med ”Ungdomsorkestern” på Newportfestivalen, med Louis Armstrong som gästsolist. Han var med och bildade gruppen Jazz Club 57, som var verksam ända in på 90-talet.

Bernt har genom åren jobbat med musiker som Krystof Komeda, Lars Gullin, Doug Raney och Don Cherry, samtidigt sam han alltid spelat med egna projekt och konstellationer. Bernt har erhållit Gyllene Skivan fem gånger – något som ingen annan musiker uppnått. Den första kom 1964 för solodebuten ”Stockholm Dues” och den senaste 2009 för ”I’m Flying”. Under de senaste åren har Bernt haft fokus på sin egen kvartett, oktett och på sitt storband.

Bernt Rosengren saxofon, Stefan Gustafson piano, Hans Backenroth bas, Bengt Stark trummor

Hör smakprov från senaste cd:n ”Songs” Läs OrkesterJournalens recension


Hösten 2017


Söndag 19 november kl 18:00 – Scandic Winn

MAGNUS DÖLERUD GROUP med PALLE DANIELSSON

I denna grupp ledd av Dan Johansson och Fageråssonen Magnus Dölerud samlas fem musiker vars vägar under åren korsats i en rad olika konstellationer. Med dem följer erfarenhet från en lång lista av projekt och ensembler – från Keith Jarretts Europeiska kvartett via Fredrik Norén Band och Norrbotten Big Band till en mängd andra framstående storband, ensembler och internationella samarbeten. Kvintetten bjuder på en repertoar med en väl avvägd mix av standardlåtar och nyskriven musik, framförd i ett kommunikativt, kreativt, rytmiskt och melodiskt flöde. Magnus Dölerud tenorsax, Dan Johansson trumpet, Torbjörn Gulz piano, Palle Danielsson bas, Fredrik Rundqvist trummor Ta del av Magnus Döleruds projekt i ord och ton

Söndag 22 oktober kl 18:00 – Scandic Winn

ELISABETH KONTOMANOU GROUP

Fransyskan Elisabeth Kontomanou är tveklöst en av de stora jazz- och bluessångerskorna. Hon har levt och verkat i Paris och New York med musiker som Michel Legrand, John Scofield och Toots Thielemans och uppträtt på de största jazzfestivalerna. Med sig till Karlstad har hon en kompetent svensk kvartett. Elisabeth Kontomanou sång, Pelle Karlström piano, Anders Ekholm tenorsax, Christian Paulin bas, Janne Kullhammar trummor Elisabeth Kontomanou på Spotify

Söndag 8 oktober kl 18:00 – Scandic Winn

 CLEO

Besvikelsen var stor när förra vårens höjdarkonsert blev inställd. Men, dags återigen att boka biljett till Cleo! Gör det nu genom att klicka på ”Köp biljett” här nedanför! Georg ”Jojje” Wadenius legendariska band har blivit ett populärt återkommande inslag hos Carlstad Jazz. De spelar en unik blandning av funk och melodisk fusion, några stänk av jazz och blues och andra stämningar som är svåra att kategorisera. Georg ”Jojje” Wadenius gitarr, Jesper Nordenström keyboards, Lars ”Larry” Danielsson bas, Per Lindvall trummor Lyssna på ”Cleo 2” på Spotify


Söndag 17 september kl 18:00 – Scandic Winn

VIVIAN BUCZEK, PETER ASPLUND & CLAES CRONA TRIO

Vivian Buczek och Peter Asplund är tillbaka med en rykande färsk akt – ”Songs of our lives”. Efter succén med skivan ”Live At The Palladium” och otaliga scenframträdanden har Vivian och Peter här trängt djupare in i känslor och livserfarenheter, och med omsorg valt musik som beskriver livets alla skeenden. Vivian Buczek sång, Peter Asplund trumpet, Claes Crona piano, Hans Andersson bas, Johan Löfcrantz Ramsay trummor

Diskografi med lyssningsexempel


Söndag 27 augusti kl 18:00 – Scandic Winn

ELLEN ANDERSSON QUARTET

När denna unga supergrupp 2016 släppte sitt debutalbum ”I’ll be seeing you” lät reaktionerna inte vänta på sig. Albumet belönades med Orkester Journalens “Gyllene Skivan” och valdes ut av The European Jazz Network som en av september månads tio bästa skivreleaser i Europa. Uppmärksamheten kröntes med en intervju i den amerikanska jazztidsskriften DownBeat.

Ellen Andersson sång, Anton Forsberg gitarr, Hannes Jonsson bas, Sebastian Brydniak trummor

Lyssna på tre spår från ”I’ll be seeing you”


Våren 2017


Onsdag 12 april kl 19.00 – Scandic Winn

ALBERTO PINTON NOI SIAMO

Allträblåsaren Alberto Pinton, för många känd som barytonsaxofonist i otaliga svenska storbandssammansättningar, kommer till Karlstad med sin nya kvartett Noi Siamo. Musiken består av öppna kompositioner för en ackordsinstrumentlös kvartett där fokus ligger på energi och samspel.

Alberto Pinton träblås, Niklas Barnö trumpet, Torbjörn Zetterberg bas, Konrad Agnas trummor

Alberto Pinton – artistinfo och smakprov från Alberto Pinton Noi Siamos skiva Resiliency

DN:s Johannes Cornell hörde Alberto Pinton Noi Siamos på Fasching

Söndag 26 mars kl 18.00 – Scandic Winn

 ISABELLA LUNDGREN & CARL BAGGE TRIO

Karlstadtjejen Isabella Lundgren hör numera till det absoluta toppskiktet av jazzsångerskor i Sverige. 2015 vann hon Orkesterjournalens Gyllene Skivan och blev årets musiker på Jazzkattengalan. I somras gav hon ett lika gripande som hyllat sommarprat i Sveriges Radio P1. Isabella och hennes kvartett vill göra musik som skakar om och väcker. Målet är alltid att röra om i både hjärta och hjärna på den som lyssnar. För dem är detta själva syftet med musik – att visa att världen är mycket större än vi tror att den är.

Isabella Lundgren sång, Carl Bagge piano, Niklas Fernqvist bas, Daniel Fredriksson trummor

Isabella Lundgren – artistinfo och musikprov från Somehow life got in the way


Söndag 19 februari kl 18.00 – Scandic Winn

 TERESA INDEBETOU BAND

med ANN-SOFI SÖDERQVIST

Göteborgstrion Teresa Indebetou Band hade 2015 stora framgångar i samband med utgivandet av skivan Present vilket ledde till långa turnéer runt om i Sverige. Under våren 2017 släpper de sin  fjärde skiva, Cities, nu med meriterade tonsättaren och trumpetaren Ann-Sofie Söderqvist som gäst. Hon har tilldelats Kungliga Musikaliska Akademins medalj För Tonkonstens Främjande 2012, Sveriges Radios pris Jazzkatten för bästa kompositör 2011 och Jan Johanssonstipendiet 2010.

Teresa Indebetou piano, Jenny Kristoffersson bas, Martina Almgren trummor, Ann-Sofie Söderqvist, flygelhorn & trumpet

Terese Indebetou Band – bandinformation och lyssningsexempel


Söndag 22 januari kl 18.00 – Scandic Winn

JAN ALLAN MINNS SITT 50-TAL

med Peter Janson & Janka Johansson

Jan Allan är ett stycke levande svensk jazzhistoria. Tack vare sitt intresse för foto har han kunnat dokumentera sin makalösa karriär. Nyligen har dessa foton blivit sammanställda i boken ”Jan Allan minns sitt 50-tal”. Genom storbildsskärmar får konsertpubliken uppleva äventyren på 50-talets Nalen och livet under turnéer mellan otaliga Folkets Hus och folkparker. Repertoaren för kvällen är tidstypisk och vid sin sida har Jan två namnkunniga musiker av Karlstadbörd: Peter Janson och Jan ”Janka” Johansson.

Jan Allan trumpet, Peter Janson bas, Jan ”Janka” Johansson gitarr, fiol

Jan Allan

Allt om Jans fotobok!

Hösten 2016

Söndag 13 november kl 18.00 – Arenan

KlasLindquist Klas Lindquist har blivit ett populärt återkommande inslag hos Carlstad Jazz. Han föddes 1975 i Göteborg, 2005 mottog han det prestigefulla priset “Gyllene Saxen” av legendaren Arne Domnérus och bara några månader senare även Alice Babs-priset. 2006 vann han första pris i Brussels Jazz Orchestra International Composition Contest och 2011 belönades han med Stockholm Stads kulturpris. Vid sidan av sitt niomannaband, Klas Lindquist Nonet, medverkar han i band som Stockholm Swing All Stars, Claes Janson Band och Glenn Miller Orchestra Scandinavia. Klas Lindquist sax, Erik Söderlind gitarr, Svante Söderqvist bas, Jesper Kviberg trummor Mer information om Klas Lindquist och hans ensembler Se och hör Klas Lindquist, Erik Söderlind och Svante Söderqvist spela Minha Saudade från senaste skivan The Song is You.

Lördag 22 oktober kl 19.00 – Arenan

THE NEW YORK JAZZ EXCHANGE

NYJazzEnsemble The New York Jazz Exchange är ett möte mellan New Yorkare och stockholmare som bjuder på bebop, ballader, blues och boogaloo – allt i andan av 1960-talets legendariska Blue Note-inspelningar. Sean Nowell och Lars Ekman bor New York och spelar ständigt på de olika klubbarna i staden. Den unge mästerpianisten Leo Lindberg är idag 22 år gammal men har redan hunnit spela med en lång rad av de stora i svensk jazz. För gitarristen Fredrik Olsson har det senaste decenniet varit fyllt av framträdanden i Skandinavien, Israel, Frankrike, USA, etc. Gruppen kommer till Sverige efter att just ha avslutat en serie konserter och skivinspelning i New York. Sean Nowell sax, Leo Lindberg piano, Fredrik Olsson gitarr, Lars Ekman bas, Moussa Fadera trummor Mer information om The New York Jazz Exchange

The New York Jazz Exchange – Introduction and Highlight på YouTube


Söndag 25 sept Kl 18.00 – Arenan

DANIEL KARLSSON TRIO

DanielKarlsson Kristinehamnsbördige Daniel Karlsson är en av Sveriges mest anlitade jazzpianister. Han började sin bana i Fredrik Norén Band. 1997 grundade han bandet Oddjob som numer är ett av de riktigt stora svenska jazzbanden. Han har spelat med svenska storheter som Magnus Lindgren, Viktoria Tolstoy, Rigmor Gustavsson, Lennart Åberg m.fl., men även internationella musiker som Peter Erskine. År 2005 köpte han taxibåten Bellona och flyttade ut till Runmarö i Stockholms skärgård för att leva ut drömmen om ölivet. Till Karlstad kommer Daniel Karlsson med sina mycket kompetenta sidekicks Kristian Lind och Fredrik Rundqvist (E.S.T.). Daniel har släppt tre skivor med sin trio varav två vunnit Grammis för bästa jazzskiva. Daniel Karlsson piano, Christian Spering bas, Fredrik Rundkvist trummor Mer information om Daniel Karlsson Trio Lyssna på trions senaste cd At the Feel Free Falafel på Spotify

Söndag 4 sept Kl 18.00 – Arenan

SOUNDSTREAM JAZZ SEXTET

Soundstream Soundstream Jazz Sextet bildades 2005 av basisten Martin Sundström. Nu, elva år senare, är gruppen en av landets hetaste jazzgrupper inom sin genre. De har turnerat över hela Sverige och släppte sin första skiva 2009. 2015 fyllde bandet 10 år och det firades med tredje skivan The Decade. Bandet spelar jazz från femtio- och sextiotalen och hittar stor inspiration i musiker som Art Blakey, Horace Silver, Lee Morgan, Clifford Brown med flera. Jonne Bentlöv trumpet, Peter Fredriksson trombon, Gustav Rosén sax, Philip Neterowicz piano, Martin Sundström bas, Carl Ottosson trummor Mer information om Soundstream Jazz Sextet. Lyssna på senaste skivan The Decade på Spotify

Våren 2016


Söndag 8 maj kl. 18:00 – Arenan

LOVISA JENNERVALL  LJQ

LovisaJennervall Nyss hemkommen från New York kommer Lovisa Jennervall med sin kvartett till Karlstad för att sprida sin kärlek till jazzen genom välkända toner ur “the American Songbook” och alldeles färska original. LJQ hyser en förkärlek för den traditionella swingen men gör även modernare tolkningar av jazzpärlor. Lovisa Jennervall sång, Hampus Andersson piano, Alfred Eriksson bas, Julia Schabbauer trummor

Onsdag 20 april kl. 19:00 – Arenan

BEAT FUNKTION

BeatFunktion Denna sextett har rönt stor framgång utanför Sverige och hyllats i internationell press för sin dansvänliga kombination av disco, melodisk funk, jazz och psykedelia. Deras fem album har totalt legat i över 60 veckor på de amerikanska radiolistorna med höga placeringar. Senaste skivan gjordes i samarbete med producenten Damon Elliott (Beyoncé, Gwen Stefani m.fl.). Beat Funktion turnerar våren 2016 med den sydafrikanska sångerskan Sani Gamedze och percussionisten Ola Bothzén som gäster. Karl Olandersson trumpet, Olle Thunström tenorsax, Johan Öijen elgitarr, Daniel Lantz keyboard, Pal Johnson elbas, Jon Eriksson trummor, Sani Gamedze sång, Ola Bothzén percussion Beat Funktion

Söndag 3 april kl 18.00 – Arenan

LSD

LSD Hyllade av självaste Sonny Rollins och prisade som få andra jazzband med utmärkelser från Bert Levins, Jan Johanssons, Ronnie Gardiners och Arne Domnérus stipendiefonder. LSD förmedlar både mörker och ljus, strävt och mjukt och är fyllda med glädje, sväng och livslust. Fredrik Lindborg sax & klarinett, Martin Sjöstedt bas, Daniel Fredriksson trummor

Torsdag 10 mars kl. 19:00 – Arenan

FREEDOMS TRIO

http://media.carlstadjazz.se/2015/12/FreedomsTrio.jpg Freedoms Trio involverar tre musiker med en sprudlande musikalitet som dessutom är lysande solister, kompositörer och sångare. Individer av nationaliteter som man kunde tro hade lite gemensamt förenas här på ett broderligt sätt genom musiken. I gruppen finns gitarristen Steinar Aadnekvam som omtalas som en av de mest unika samtida nordiska gitarristerna. Steinar Aadnekvam gitarr, Rubem Farias bas, Deodato Siquir trummor Freedoms TrioYouTube

Söndag 14 februari kl. 18:00 – Arenan

CARIN LUNDIN

CarinLundin Sångerskan Carin Lundin är skivaktuell med ”What Now My Love?” som innehåller ljuvligt sväng och vardagsnära jazzkänsla i fina arr av låtar skrivna av Ellington, Bécaud, Armstrong, Frishberg, Lundin med flera. Titelspåret är från början en fransk hit från 60-talet som sammanfattar denna akt som ett slags Lundin-mitt-i-livet-fråga: ”What now my love?”. Carin Lundin sång, Johan Setterlind trumpet, Mathias Algotsson piano, Mattias Welin bas, Daniel Fredriksson trummor

 Söndag 24 januari kl.18:00 – Arenan

GEORGIE FAME, AMANDA SEDGWICK & CLAES CRONA TRIO

GeorgieFame Georgie Fame är en legend inom jazz- och bluesvärlden. 20 egna skivproduktioner och 14 singlar har han hunnit med. Amanda Sedgwick är saxofonist och sångerska och förutom att hon finns med i kompet kommer hon och Georgie sjunga ett par duetter. Georgie Fame sång, Amanda Sedgwick sax & sång, Claes Crona piano, Hans Andersson bas, Johan Löfcranz Ramsay trummor

HÖSTEN 2015


Söndag 22 november, kl. 18.00 – Arenan

DLB – GIRL TALK

GirlTalk Monica Dominique är en av vårt lands främsta jazzmusiker och har länge verkat som pianist, arrangör och kompositör. 1969 var hon medgrundare till allmusikgruppen Solar Plexus, där hennes sväng på hammondorgel blev ett av gruppens främsta kännetecken. Nu är det åter dags för Monica Dominique att damma av orgeln, denna gång tillsammans med basisten Rigmor Bådal och trummisen Justina Lakin. Musiken präglas av funkigt, tidlöst, uppsluppet orgelsväng, med såväl kända jazzlåtar som Misty, Splanky och Satin Doll, som Monica-original. Monica Dominique Hammond B3, Rigmor Bådal b, Justina Lakin tr

Onsdag 11 november, kl. 19.00 – Arenan

A TRIBUTE TO THE CROONERS

Crooners

En jazzgrupp som satsar på jazzlåtar som blivit klassiker tack vare Frank Sinatra, Tony Bennet, Mel Tormé, Sammy Davis, Nat King Cole m.fl . Låtar som om och om igen har uppskattats av publiken och fortfarande drar till sig nya lyssnare.

Dessa låtar framförs med en oerhörd spelglädje och intensitet tack vare medlemmarnas kunskaper och musikaliska bredd.

Patrick Rydman sång, Johan Holmberg tr, Sten Löfman pi, Olli Rantala b, Gunnar Pettersson tr


Onsdag 28 oktober, kl. 19:00 – Arenan

TRAINS AND SAXOPHONES

TrainsAndSaxophones

Ett tåg lastat med jazzmusik, energi och oemotståndlig spelglädje signerat en ny svensk jazzgrupp, Trains and Saxophones. Idén till projektet började med ett gästspel från Andreas på Gröna Lund, med Ludvig Berghes trio sommaren 2009. Sedan dess har låtar och låtskisser processats genom mail, jam, rep och spelningar för att slutligen dokumenteras en heldag i maj 2012, på Södermalm i Stockholm. Resultatet blev Wolf Tone – en skiva fylld av spännande, svängig och lyriskt framförd jazzmusik. Andreas Gidlund sx, Ludvig Berghe pi, Martin Höper b, Lars ”Lade” Källfelt tr

Trains and Saxophones


Lördag 3 oktober kl 19.00 – Sundstaaulan

SOMEHOW LIFE GOT IN THE WAY

ISABELLA LUNDGREN, PETER ASPLUND, CARL BAGGE TRIO & WERMLAND OPERAS ORKESTER

Lundgren

Karlstadsbördiga jazzdrottningen Isabella Lundgren, som av kritiker och publik jämförts med Billie Holliday, gav i vintras ut sitt andra album: Somehow life got in the way – för vilket hon på nationaldagen tilldelades årets Gyllene skivan vid en prisutdelning i Sundsvall.

I höst kommer hon med dirigenten och arrangören Mats Hålling, tillsammans med Carl Bagges trio och hela Wermland Operas orkester att ge en konsert i Sundstaaulan. Även detta andra album innehåller fräscha tolkningar från The American Songbook och allt ifrån melankolisk spiritual och blues till finstämda Broadway-ballader och renodlad swing.

Men hälften av skivans musik är nyskrivet material från Isabellas, Peter Asplunds, Mats Hållings och Carl Bagges pennor och det är musik som speglar vår egen samtid.

Isabella Lundgren sång, Peter Asplund tp, Carl Bagge pi, Niklas Fernqvist b, Daniel Fredriksson tr, Wermland Operas Orkester under ledning av Mats Hålling

Isabella Lundgren Peter Asplund Carl Bagge Wermland Opera

Fredag 18 september kl. 19:00 – Sundstaaulan

STOCKHOLM JAZZ ORCHESTRA SPELAR HERBIE HANCOCK

SJO

SJO firar 30-årsjubileum! Ett storband i världsklass som har turnerat världen över, gett ut femton skivor och medverkat vid ett otal radioinspelningar genom åren. Medlemmarna tillhör de bästa jazzmusikerna i Sverige. Gästar gör amerikanen Adam Nussbaum – en av världens absolut bästa jazztrumslagare med en meritlista lång som få andra (Stan Getz, James Moody, John Scofield, Toots Thielemans, Randy Brecker m.fl.). Jukkis Uotila är ordinarie trumslagare i SJO men också en lysande pianist. Har som sådan bl.a. spelat med Billy Cobhams Band, samt givit ut flera skivor i eget namn. Jukkis fungerar även som musikalisk ledare på denna turné. Stockholm Jazz Orchestra under ledning av Jukkis Uotila, gästartist Adam Nussbaum tr

Stockholm Jazz Orchestra


VÅREN 2015

Söndag 18 jan, kl. 18:00 – Arenan

MOMENTO MAGICO DUO

ULF & ERIC WAKENIUS
Wakenius
Pianolegendaren Oscar Peterson har kallat Ulf Wakenius för “en av världen största gitarrister”. Nu kommer han med sin son Eric och framför materialet från den aktuella skivan “Momento Magico”. Skivtiteln syftar på dessa speciella tillfällen när musiken lyfter och blir just magisk. Merparten av låtarna är egna kompositioner, men duon gör också säregna tolkningar som ett av Eric Saties karaktärsstycken “Gnossienne”.
Ulf Wakenius gitarr, Eric Wakenius gitarr
Ulf Wakenius

Söndag 15 feb, kl. 18:00 – Arenan

Bepop lives – Monica Borrfors

Borrfors
Jazzsångerskan Monica Borrfors, tillsammans med Gösta Nilsson Trio och Nisse Sandström, framför musik från den gyllene epok i jazzmusikens historia som pågick från mitten av 50-talet till mitten av 60-talet. Här presenteras kompositörer som John Coltrane, Horace Silver, Miles Davis och Thelonius Monk m.fl. Musiken varvas på ett underhållande sätt med berättelser om låtarna, musikerna och tidsandan. Nisse Sandström har spelat med storheter som Red Mitchell, Rolf Ericson, Horace Parlan, Tommy Flanagan och Mel Lewis. Han hör till den exklusiva skara som har sin framtida inkomst tryggad via statens stipendium för konstnärer.
Monica Borrfors sång, Nisse Sandström tenorsax, Gösta Nilsson piano, Filip Augustson bas, Jesper Kviberg trummor

Onsdag 4 mars, kl. 19:00 – Arenan

Lars Jansson trio

LarsJansson Lars Jansson startade sin första trio 1979, då med Anders Jormin på bas och Anders Kjellberg på trummor. Med nuvarande uppsättning av trion har han nått internationell uppmärksamhet, framförallt i Japan där han också turnerat under året. Lars Jansson Trio spelar lyrisk, romantiskt vacker jazz som lockar till eftertänksamhet och meditation. Det är en virtuos trio musiker som tillsammans skiner oerhört starkt. Lars Jansson piano, Thomas Fonnesbæk Rasmussen. bas, Paul Svanberg trummor

Söndag 22 mars, kl. 18.00 – Arenan

Lina Nyberg Band

LinaNyberg Sångerskan Lina Nyberg har sedan 20 år profilerat sig som en av de mest kreativa musikerna i Norden. Hon har framträtt i ett stort antal länder och jobbat med några av de främsta musikerna i världen. Hon är en av Sveriges mest dekorerade jazzsångerskor och har mottagit såväl konstnärsnämndens 10 åriga arbetsstipendium som ett antal andra utmärkelser: Grammis för årets jazz 1995, Jazzkannan 2002, Årets Jazzmusiker, Sveriges Radio Jazzkatten 2011. I Jazzkatten 2014 nominerades hon till ”årets kompositör”, men stöp på mållinjen mot bandets pianist, Cecilia Persson! Lina Nyberg sång, David Stackenäs gitarr, Cecilia Persson piano, Josef Kallerdahl bas, Peter Danemo trummor

Onsdag 15 apr, kl.19:00 – Arenan

Håkan Broström New Quartet

HakanBrostrom Håkan Broström är en av sveriges mest rutinerade storbandsmusiker. Han har spelat i band som Peps Blodsband, Radiojazzgruppen, Stockholm Jazz Orchestra och sedan 1993 i Norrbotten Big Band, där han agerar såväl sektionsledare som solist, arrangör och kompositör. Håkan Broström altsax/sopransax, Ludvig Berghe, piano, Tom-Eddye Nordén kontrabas, Karl-Henrik Ousbäck trummor.

Söndag 3 maj, kl.18:00 – Arenan

More Than a Pair

MoreThanAPair Samuel Olsson och Pernilla Andersson möttes på ett jam. Nu har de två barn, radhus och ett antal spelningar i ryggen. Samuel från Sunne är en välkänd profil i den svenska jazzen och spelar trumpet i Bohuslän Big Band. Hallänningen Pernilla är en naturbegåvning med en självklar och oemotståndlig rytmik. Bandet presenterar även Samuels bröder Edward och William. Innehållsförteckning: Utåtriktad vokaljazz, standards, andra tilltalande låtar, mustig swing, luftig swing, lite New Orleans, raska tempon, en gnutta blues, ballader, tendenser av bop, en jazzbacill, tre gram karibiskt (kan innehålla spår av instrumental jazz). Pernilla Andersson sång, Samuel Olsson trumpet, William Olsson tenorsax/flöjt, David Törnebäck piano, Adam Lindblom kontrabas, Edward Olsson trummor.

HÖSTEN 2014

Söndag 24 augusti kl 18:00 – Café August

PAPA PIDERS JAZZBAND

Piders Papa Piders Jazzband var under 60-talet och framåt en av Göteborgs populäraste jazzorkestrar. Bandet blev ett begrepp i Göteborg och vann ett antal jazztävlingar. Efter att ha legat på is från mitten av 80-talet var det 2010 äntligen läge för nystart. På initiativ av bandets originaltrumslagare Bosse Lindgren har sålunda en ny banduppställning sett dagens ljus. Papa Piders spelar revivaljazz med mycket sång och en del skiffle, så som den spelades under tradboomen i England av artister som Acker Bilk, Ken Colyer och Chris Barber. Klas Nilsson trumpet/sång, Sverker Nyström klarinett/saxofon/sång, Pider Årvall trombon/sång, Anders Hultman banjo/sång, Claes Nordborg bas/sång, Bo Lindgren trummor/kapellmästare Papa Piders Jazzband

Söndag 14 september kl. 18:00 – Arenan

BJAERV ENCOUNTERS

Bjaerv Robert Nordmark och Karl-Martin Almqvist – två av Sveriges mest erkända tenorsaxofonister – hade spelat tillsammans länge runtom i världen när de bestämde sig för att starta ett band frontade av dem själva. I Stockholms jazzmusikerkretsar är norrländske Nordmark känd som järven och värmländske Almqvist som björnen, vilket givetvis gav bandnamnet Bjærv. Bandet är ett jazzkraftverk och publiken är alltid inbjuden till en lyssnarfest med äkta spelglädje och hög konstnärlig integritet. Karl-Martin Almqvist tenorsax , Robert Nordmark tenorsax, Peter Nylander gitarr, Martin Höper bas, Peter Danemo trummor Bjærv Encounters

Söndag 5 oktober kl. 18:00 – Arenan

Entrépriser: Ej medlem 250 kr, medlem 200 kr, student 100 kr

JOJJE WADENIUS & CLEO-BANDET

Jojje_Cleo En favorit i repris för alla Carlstad Jazzanhängare! Ni som såg konserten på Arenan härom året med Jojje och Cleo-bandet vet kalibern på dessa fyra musiker. Ni som fick vända i dörren senast – köp nu biljett i god tid! Jojje är en av världens mest anlitade studiomusiker, en sann legendar i musiksverige, och hans klassiska band från 80-talet sitter ihop som fyra elektromagneter! Förbered er på en resa med låtar som levereras från hjärtat, många hämtade från den amerikanska sångboken. Jojje Wadenius gitarr, Jesper Nordenström keyboard, Lars “Larry” Danielsson bas, Per Lindwall trummor Jojje Wadenius

Torsdag 6 november kl. 19.30 – Sundstaaulan

Entré: Ej medl. 300 kr, Medl. 250 kr, Stud. 100 kr (Elever vid Estetiska programmet musik går in gratis i mån av plats) Förköp: Scalateatern 054-19 00 80

“A SWINGIN’ SESSION” VIKTORIA TOLSTOY & NILS LANDGREN med BOHUSLÄN BIG BAND

Nisse-Viktoria

Möt två av Sveriges absolut största jazzstjärnor i ett specialkomponerat program som andas kvalité, lyx och underbart sväng. Arrangemangen som är signerade Jörg Achim Keller påminner oss om den tid då Nelson Riddle skapade musikalisk magi tillsammans med bland andra Frank Sinatra och Ella Fitzgerald. Vara konserthus flaggskepp Bohuslän Big Band går från klarhet till klarhet och uppvisar en häpnadsväckande bredd i sin repertoar. Välkommen till en konsertkväll utöver det vanliga! Viktoria Tolstoy sång, Nils Landgren trombon/sång, Bohuslän Big Band Viktoria Tolstoy Nils Landgren Bohuslän Big Band

Söndag 30 november kl.18.00 – Arenan

ALQ

ALQ Anna Lundqvist är uppvuxen i Mellerud men började sin jazzmusikaliska bana på Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad. Nu kommer hon med några av Göteborgs mest intressanta musiker: Björn Almgren (Augustifamiljen), Fabian Kallerdahl (Music Music Music), Mattias Grönroos och Jon-Erik Björänge. Musiken präglas av ett fantastiskt beatigt sväng med sångerskan och kompositören Lundqvist mitt i stormens öga och som Orkesterjournalen så träffande formulerar det: ”Annas styrka ligger i en ovanligt stark, självsäker hållning. Hennes tydligt skolade men samtidigt mycket naturliga, personliga röst, diktion och frasering hör inte till vanligheterna i dagens jazzklimat”. Konserten spelas in och blir till skiva nästa år då bandet 10-årsjubilerar. Anna Lundqvist sång, Björn Almgren sax, Fabian Kallerdahl piano, Mattias Grönroos bas, Jon-Erik Björänge trummor Artistinfo Anna Lundqvist

VÅREN 2014

Onsdag 29 januari kl 19:00 – Arenan

TRINITY

Trinity Med sitt lekfulla samspel, sina ekvilibristiska soloinsatser och enorma spelglädje har Trinity hänfört sin publik runt om i landet. Deras sätt att spela standards och egna kompositioner går hem hos gammal som ung, hos jazzrävar såväl som den ovana lyssnaren och de hittar ständigt nya sätt att utveckla sitt sound. Karl Olandersson trumpet, Ali Djeridi trummor, Andreas Hellkvist Hammond B3. Artistinfo Trinity

Lördag 15 februari kl 19:00 – Tingvallakyrkan. Entré 150 kr.

HANS BACKENROTH En resa i jazz och folkton

HansBackenroth Hans Backenroth är en av Skandinaviens absolut främsta basister och har spelat med ”alla” (Arne Domnérus, Monica Zetterlund, Putte Wickman, Toots Thielemans, Clark Terry …) Han har turnerat över hela världen och kommer under våren 2014 att göra sin 8:e Japanturné. Nu kommer han tillbaks till födelsestaden Karlstad och spelar med Betlehemskyrkans Musikkår. Med sig har han några av sina favoriter och spelkamrater sedan många år, Kjell Öhman och Jocke Ekberg, för att göra ett program i ”Jazz och Folkton”, med musik av bland andra Jan Johansson och Arne Domnérus. Hans Backenroth bas , Kjell Öhman piano, Jocke Ekberg trummor, Betlehemskyrkans Musikkår Artistinfo Hans Backenroth

Söndag 9 mars kl 18:00 – Arenan

ANNELI EVALDSON

AnneliEvaldsson Kritikerrosade sångerskan Anneli Evaldson har sjungit sedan tidiga barnsben och influerats av artister som Etta James, Dinah Washington, Nancy Wilson och Dianne Reeves. Hon har under många år bott och verkat i London men är nu hemflyttad och har hunnit släppa två skivor i eget namn. Förra året var hon solist till Blue House Jazz Orchestra på Konserthuset i Stockholm. Förbered er på en resa med låtar som levereras från hjärtat, många hämtade från den amerikanska sångboken. Anneli Evaldson sång, Andreas Pettersson gitarr, Daniel Tilling piano, Lars Ekman bas, Sebastian Ågren trummor Artistinfo Anneli Evaldson

Söndag 30 mars kl. 18.00 – Arenan

ORCHESTRA SIX

OrchestraSix Lars Beijbom är inte bara en skicklig trumslagare utan även arrangör och kompositör av rang. Han skriver för såväl symfoniorkestrar som storband och hans musik hörs ofta i film- och tv-sammanhang. Hans sextett Orchestra Six har jämförts med både Art Blakeys The Jazz Messengers och Herbie Hancocks Headhunters, och repertoaren rör sig mellan funk, soul och blues men med ett ankare i den moderna postboptraditionen. Fredrik Davidson trumpet/flygelhorn, Inge Petersson Lindbäck tenor/sopransax, Ola Åkerman trombon, Robert Tjäderkvist keyboards, Göran Schelin bas, Lars Beijbom trummor/kompositör Artistinfo Lars Beijbom och Orchestra Six

Onsdag 23 april kl. 19.00 – Arenan

HAMMAR MED SÖDERLIND, SJÖSTEDT OCH KROON

KarinHammar Karin Hammar är en av Sveriges mest anlitade trombonister och har spelat med de flesta av Sveriges professionella storband och även många europeiska. Hon har turnérat över hela världen och spelat in skivor med internationella jazzstjärnor som Kenny Werner, Steve Swallow, Gary Burton och Carla Bley. Till Karlstad kommer hon med en nyformad kvartett bestående av den ekvilibristiske Erik Söderlind med sitt karaktäristiska plektrumlösa elgitarrspel, tydligt influerat av Wes Montgomery och George Benson. Dessutom hör vi svängmästaren Kristian Lind, och Göran Kroon, som bland annat till vardags styr batteriet i Bohuslän Big Band. Karin Hammar trombon, Erik Söderlind gitarr, Kristian Lind bas, Göran Kroon trummor Artistinfo Karin Hammar

Söndag 11 maj kl. 18.00 – Café August

JAZZ I VÅRKVÄLLEN

August Som avslutning på vårsäsongen anordnar Carlstad Jazz en extra konsert på Café August. Ett husband bestående av några av Karlstads mest rutinerade jazzmusiker backar upp sångerskan Annica Thörnqvist. I bandet: Lars Larsson – tenorsax, Johan Gund – piano, Kristofer Sundström – bas, Per-Anders Carlsson – trummor

PROGRAM UNDER TIDIGARE SÄSONGER

HÖSTPROGRAMMET 2013
Söndag 25 augusti 18.00- Café August

HOT ’N’ SPICY

Avnjut sensommarkvällen på bästa sätt med het och kryddig musik från denna danska trio! Musiken osar ömsom Svend Asmussen och Django Reinhardt, ömsom Eric Clapton och Pat Metheny. Mellan improvisationerna turas musikerna om att agera rytmisk motor vilket genererar ett rakt igenom slående kollektivt sväng! Bjarke Falgren violin Svein Erik Martinsen gitarr/Sång Lars Tormod Jenset bas

Onsdag 11 september 19.00 – Arenan

CLAES JANSON BAND

Claes Janson bjuder på ”Blågul Blues” – en blandning av svenska evergreens och jazzlåtar. Med sig har han bland andra Klas Lindquist, som gjorde succé hos Carlstad Jazz i våras tillsammans med Isabella Lundgren! Claes Janson sång Klas Lindquist altsax, Klarinett Mikael Skoglund piano Hans Backenroth bas Calle Rasmusson trummor

Söndag 29 september 18.00- Arenan

AMANDA SEDGWICK QUINTET

Altsaxofonisten Amanda Sedgwick har under de senaste åren trätt fram som en alltmer uppskattad solist med tre soloskivor bakom sig. Förutom att framföra sin egen musik har hon bjudit in en rad intressanta utländska gäster, ofta tidigare okända för den svenska publiken. Kvintetten presenterar bland andra trumpetaren Dwayne Clemons från Texas, tillsammans med svenska unga stjärnskottet Leo Lindberg på piano. Repertoaren är en blandning av Amandas kompositioner och jazzlåtar med rötter i bebopen. Amanda Sedgwick altsaxofon Dwayne Clemons trumpet Leo Lindberg piano Kenji Rabson bas Moussa Fadera trummor

Onsdag 23 oktober 19.00 – Arenan

VIVIAN BUCZEK, PETER ASPLUND, CLAES CRONA TRIO

Vivian Buczek är en av Sveriges främsta jazzsångerskor med fyra soloskivor bakom sig. Hon har uppträtt vid sidan om många stora svenska och internationella artister. Peter Asplund är en av de hetaste och mest karismatiska trumpetarna på den svenska jazzscenen. På senare tid har han även utvecklat sina vokala färdigheter med inriktning på klassisk croonerstil a la Mel Tormé. Med fräscha och moderna arrangemang hyllar kvintetten några av de största vokalisterna och kompositörerna genom jazzens tider. Vivian Buczek sång Peter Asplund trumpet Claes Crona piano Hans Backenroth bas Johan Löfcrantz Ramsay trummor

Onsdag 20 november 19.00 – Värmlands Museum

CBQ

Contemporary Bebop Quintet tillhör de främsta uttolkarna av bebopen. Gruppen har turnérat i Sverige och världen sedan 1978, tidigare under namnet Christer Boustedt Quartet och Quintet, men vid dennes allt för tidiga bortgång 1986 ändrades förkortningens innebörd. Musiken härstammar från Charlie Parker, Tadd Dameron, Thelonious Monk med flera, men även medlemmarna själva har bidragit som kompositörer. Bosse Broberg trumpet Stefan Isaksson tenorsaxofon Göran Strandberg piano Ivar Lindell bas Gilbert Matthews trummor

27 oktober 18:00 Scandic Winn

RIGMOR GUSTAFSSON QUARTET

  Rigmor på hemmaplan igen! Hon kommer till Carlstad Jazz efter att under 2019 ha släppt cd:n Come Home, som fick ett varmt mottagande av publik och kritiker: …ett perfekt album vars elva låtar signalerar total närvaro och fulländat musicerande skrev OJ.
  2018 fick Rigmor det förnämliga priset Sveriges Radios Guldkatt, ett specialpris till en jazzig svensk artist, musiker eller kompositör som under en längre tid fyllt publikens hjärtan med musikaliska upplevelser. Och just så är det – missa inte denna konsert!

Rigmor Gustafsson sång, Jonas Östholm piano. Martin Höper kontrabas, Chris Montgomery trummor

27 oktober 18:00 Scandic Winn

RIGMOR GUSTAFSSON QUARTET

  Rigmor på hemmaplan igen! Hon kommer till Carlstad Jazz efter att under 2019 ha släppt cd:n Come Home, som fick ett varmt mottagande av publik och kritiker: …ett perfekt album vars elva låtar signalerar total närvaro och fulländat musicerande skrev OJ.
  2018 fick Rigmor det förnämliga priset Sveriges Radios Guldkatt, ett specialpris till en jazzig svensk artist, musiker eller kompositör som under en längre tid fyllt publikens hjärtan med musikaliska upplevelser. Och just så är det – missa inte denna konsert!

Rigmor Gustafsson sång, Jonas Östholm piano. Martin Höper kontrabas, Chris Montgomery trummor

Tidigare program

 

HÖSTEN 2019

Tidigare program

 

HÖSTEN 2019

27 oktober 18:00 Scandic Winn