LOVISA JENNERVALL
Ellas Kapell med Klas Lindquist
8 MARS 18:00 SCANDIC WINN

Ellas Kapell är ett projekt som började i en gemensam kärlek för Ella Fitzgerald men har sedan dess fått växa och formas av de fyra musikerna. Repertoaren består av modern jazz i kvartettformat, där vår tids mest älskade jazzkompositioner ikläs helt ny kostym.
Vissa av låtarna får vara enkla, bäras av skörheten i text och harmonik, medan andra tar ut svängarna och ger rum för lekfullhet och ekvilibrism.
Debutskivan Longing släpptes i oktober 2019 och innehåller åtta kompositioner, som alla på ett eller annat sätt kretsar kring temat Längtan. Det kan ta sig uttryck genom oönskad närhet, uppgivenhet eller längtan efter en annan tid.

Lyssna på Longing här!

Lovisa Jennervall sång, Manne Skafvenstedt piano, Anders Langørgen kontrabas, Edvin Fridolfsson trummor och Klas Lindquist saxofon och klarinett.

THE MUSIC OF ANDERS GARSTEDT
16 FEBRUARI 18:00 SCANDIC WINN

Anders Garstedt växte upp i Karlstad, där han gick musiklinjen på Sundstagymnasiet.
Anders var begåvad, och under sent 90-tal var han aktiv på Stockholms musikscen. 1997 tilldelades han Faschings Vänners stipendium till unga jazzmusiker och från 1998 var han medlem i Fredrik Norén Band, en välkänd plantskola för talangfulla musiker. Dessutom ledde han två egna grupper.
Men han skulle åter drabbas av den cancer han hade satt på vänt när han först insjuknade vid 20 års ålder. Sin sista spelning gjorde Anders Garstedt bara ett par månader före sin bortgång i april 2000. Idag uppmärksammas hans musik i ett projekt som speglar den poetiska och personliga musik som Garstedt skrev för sin kvintett – i kväll är det bara Anders trumpet som saknas i gruppen.

Joakim Milder och Fredrik Ljungkvist saxofoner, Mathias Landæus piano, Filip Augustsson bas, Fredrik Rundqvist trummor.

HANNAH SVENSSON GROUP
19 JANUARI 18:00 ARENAN

Hannah Svensson är en kritikerrosad sångerska och låtskrivare som banar sin egen väg och som med fem skivalbum etablerat sig som en av våra mest hyllade jazzsångerskor.
Hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt. Bland annat medverkade hon på London Jazzfestival 2018 med en konsert på populära jazzklubben Pizza Express.

Hannah Svensson Group består förutom av Hannah själv av fyra
förnämliga jazzmusiker:
Jan Lundgren som räknas som en av världens mest framstående
jazzpianister,
Ewan Svensson, en av vårt lands mest personliga och hörvärda gitarrister tillika Hannahs far,
Matz Nilsson, legendarisk basist och kapellmästaren,
Zoltan Czörsz. en av Sveriges allra mest respekterade och skickliga trummisar med en unik känslighet i sitt spel.

Albumet Places and dreams är inspelat och producerat av Lars Nilsson i Nilento studio och består av nykomponerat material av Hannah, blandat med en och annan låtskatt ur den amerikanska sångboken i nya förklädnader. Musiken präglas av starka melodier och materialet på nya albumet är ett möte mellan jazz och popharmonier med stort utrymme för improvisation.

Gruppens musikaliska influenser spänner mellan jazz, pop och fusion, där det egna soundet går som en röd tråd genom genom varje låt.

Hannah Svensson sång, Jan Lundgren piano, Ewan Svensson gitarr, Matz Nilsson bas, Zoltan Csörsz trummor

 

Comments are closed.